Grecia

Grecia

are o istorie lungă și bogată

Grecia este situată în Peninsula Balcanică, la sud de Bulgaria, FRI Macedonia și Albania și la vest de Turcia. Are…

More...
Egipt

Egipt

Clima este subtropicală pe litoralul Mării Mediterane

Egipt este o țară arabă din nordul Africii și din Orientul Mijlociu, limitată la nord de Marea Mediterană, la est…

More...
Israel

Israel

Ierusalim

Ierusalim (ebraică modernă: Ierușalaim ירושלים , identificat uneori și ca Țion ציון (Sion); ebraică clasică:Ierușalaim sau Ierușalem ירושלם; arabă: al-Quds…

More...
Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2011 JoomlaWorks, a business unit of Nuevvo Webware Ltd.
Tunisia
Tunisia

Tunisia (0)

Oferte Turism

Informatii generale despre Tunisia

Informatii generale despre Tunisia (0)

Tunisia este taramul celor 1001 nopti deoarece iti  vrajeste simturile cu peisaje variate de la plajele incantatoare ale Mediteranei pana la locurile in care descoperi magia desertului cu povestile si legendele lui de la muzeele emblematice ale civilizatiilor apuse  pana la locuintele subterane ale trogloditilor.

Tunisia iti dezvaluie o lume unica in care trecutul glorios al Cartaginei si valorile culturii islamice se  imbina in mod uimitor daruindu-i turistului vacante de neuitat.

Vei ramane fascinat de albastrul marii Mediterane de contrastul culorilor ,a parfmurilor ,a aromelor dar si de ospitalitatea oamenilor caci tunisienii sunt din cale afara de prietenosi si ospitalieri .

Calatorind in Tunisia vei descoperi ca este ideala pentru  vacanta ta , caci in afara de zona continentala are si o frumoasa insula care ar putea fi numita Perla Tunisiei –insula Djerba fiind un colt de paradis pe care dorim sa-l cunosti si sa-l pastrezi in inima ta caci vei trai acelasi sentiment ca si Ulise anume sa nu-ti mai doresti sa parasesti acest loc minunat in care linistea te invioreaza iar plajele nesfasite ci nisipul fin si argintiu te vor indemna sa alergi pe tarmul marii,sa inalti castele de nisip,sa te bucuri de soare si de undele racoritare ale marii caci este Vacanta

Informatii utile

Tunisia sau Tuni (în limba araba تونس), oficial Republica Tunisiană (الجمهرية التونسية) este situată in Nordul Africii pe malul Mării Mediteraneene. La vest este învecinată cu Algeria şi la sud-est de Libia. 45% din suprafaţa tarii este acoperita de nisipurile Desertului Sahara. Restul teritoriului este cultivabil. Teritoriul a ocupat un loc important încă din vremurile străvechi.

Capitala

Tunis

Limba

Arabă, dar aproape toata lumea vorbeşte franceza, deoarece este limba străină obligatoriu predată şi învăţată în şcoli. În staţiunile turistice se vorbeşte atât engleza cât şi germana.

Fus orar

- 1 oră faţă de ora României

Moneda naţională

Dinarul tunisian TND. Dinarul tunisian necheltuit în timpul sejurului poate fi preschimbat în valută convertibilă numai la băncile din aeroport. La această procedură vi se va solicita chitanţa cu care aţi făcut schimbul din valuta în dinar. Suma maximă care poate fi preschimbată în valuta convertibilă este 30% din suma schimbată iniţial, dar nu mai mult de 100 TND. Este interzisă introducerea sau scoaterea din ţară a monedei naţionale !
Nu este limitată suma de valută convertibilă care se poate introduce în Tunisia, dar sumele care depăşesc valoarea de 1000 TND trebuie declarate în scris.
Ca valută convertibilă vă recomandăm să aveţi USD sau EUR la Dvs. Aceste valute pot fi schimbate la orice bancă. În anumite locuri sunt acceptate şi cărţile de credit (în primul rând Visa şi Mastercard), precum şi EUR.

Populaţia

Aprox. 9,2 milioane de locuitori

Suprafaţa

În total 163.610 km2

Vezi Oferte Turistice...
Închide fereastra   X