Grecia

Grecia

are o istorie lungă și bogată

Grecia este situată în Peninsula Balcanică, la sud de Bulgaria, FRI Macedonia și Albania și la vest de Turcia. Are…

More...
Egipt

Egipt

Clima este subtropicală pe litoralul Mării Mediterane

Egipt este o țară arabă din nordul Africii și din Orientul Mijlociu, limitată la nord de Marea Mediterană, la est…

More...
Israel

Israel

Ierusalim

Ierusalim (ebraică modernă: Ierușalaim ירושלים , identificat uneori și ca Țion ציון (Sion); ebraică clasică:Ierușalaim sau Ierușalem ירושלם; arabă: al-Quds…

More...
Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2011 JoomlaWorks, a business unit of Nuevvo Webware Ltd.

INFORMATII INSULA DJERBA

INSULA DJERBA –PARADISUL SECRET

Un taram de legenda unde soarele straluceste timp de 310  zile pe an .In epopeea lui Homer  -Odiseea este   mentionata ca si ‘’tara mancatorilor de lotus ‘’-Lotusul  fiind descris  ca un fruct irezistibil cu gust de miere .

In  realitate se numeste Djerba si este unul din cele mai seducatoare si misterioase locuri din lume .

Ins .Djerba se gaseste in partea de SE a Tunisiei , in golful Gabes ,are o suprafata de 514 km patrati si este cea mai mare insula a Africii de Nord .Este renumita pentru plajele spatioase cu nisip fin ,ce se intend pe 128 de km ,satucurile pescaresti ,statiunile pline de viata si vestigiile istorice .

Fenicienii,grecii ,romani ,evreii,crestinii,arabii,cu totii si-au lasat amprenta asupra acestui loc .

In sec. XII, Djerba era amenintata de regatele siciliene ,iar pana in sec XIV a fost macinata de rivalitatea dintre crestini si musulmani .In sec XVI , insula devine  cel mai mare salas al piratilor de la Marea Mediterana –se spune ca aici au venit cai mai    ‘’iscusiti ‘’pirati ai vremii.In era otomana insula a fost central regional al comertului cu sclavi .

Astazi , Djerba este o destinatie aproape exclusiv turistica si care isi  pastreaza in intregime traditiile
Houmt Souk, micuţa capitală a insulei, are o lungime de doar 1,5 kilometri - cu străzi înguste si întortocheate, cu căsuţe frumos colorate în alb si albastru, cu flori si palmieri specific mediteraneene, bogată în obiective turistice. Aici poţi vizita mausoleul Sidi Zitoun, moscheea Djama el Ghorba sau fortăreaţa Fort Espagnol, construită în secolul XIII. Borj el Kebir este fortăreaţa istorică a capitalei, a fost construită de romani, iar mai târziu a fost ocupată de regele Aragon. Este o construcţie superbă, înconjurată de turnuri de formă cubică, iar pentru a intra trebuie să mergi pe un pod construit în secolul al XIX-lea. În Ghirba se află o sinagogă ce datează din anul 584 î.HR si care merită vizitată.
La Muzeul Regional ai ocazia să vezi o colecţie impresionantă de costume naţionale, bijuterii, sculpturi etc.
Seara poţi merge prin magazinele pline cu obiecte de artizanat si bijuterii sofisticate, iar dacă ai obosit, opreste-te într-un local si gustă din preparatele locale si delectează-te cu un ceai.
Flamingo
Zone Touristique este un cartier pe care nu trebuie să-l ratezi. Este amenajat special pentru turisti, aici aflându-se multe restaurante, hoteluri si nenumărate posibilităţi de distracţie.
Peninsula Ras Rmel este un loc special, pe care trebuie să-l vezi. Se află în partea de est a capitalei si este renumită pentru Capul Flamingo. Poartă acest nume datorită păsărilor flamingo care sălăsluiesc aici din noiembrie până în martie.
Plaja cea mai frumoasă si cea mai căutată de pe insulă este Sidi Mahres, datorită nisipului fin si a posibilităţilor de practicare a sporturilor nautice.
Pentru a cunoaste mai bine această insulă si pentru a rămâne cu o amintire cât mai plăcută, trebuie neapărat să mergi la Parcul Tematic. Într-un incredibil spectacol de imagini si lumini ţi se derulează prin faţa ochilor istoria si cultura locului.

Închide fereastra   X