Grecia

Grecia

are o istorie lungă și bogată

Grecia este situată în Peninsula Balcanică, la sud de Bulgaria, FRI Macedonia și Albania și la vest de Turcia. Are…

More...
Egipt

Egipt

Clima este subtropicală pe litoralul Mării Mediterane

Egipt este o țară arabă din nordul Africii și din Orientul Mijlociu, limitată la nord de Marea Mediterană, la est…

More...
Israel

Israel

Ierusalim

Ierusalim (ebraică modernă: Ierușalaim ירושלים , identificat uneori și ca Țion ציון (Sion); ebraică clasică:Ierușalaim sau Ierușalem ירושלם; arabă: al-Quds…

More...
Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2011 JoomlaWorks, a business unit of Nuevvo Webware Ltd.

Informatii insula Corfu

Corfu, cunoscuta si ca Insula de Smarald, situata in partea de nord – vest a Greciei continentale, la 39°40′N 19°45′E, este cea mai nordica insula dintre Insulele Ionice (Corfu, Zakyntos, Itaca, Kefalonia, Paxos, Lefkada şi Kitira).

Coasta invecinata cu Insula Corfu nu este Grecia continentala, ci Albania. Canalul stramt dintre Corfu si Albania in unele locuri abia depaseste 2 km. Insula Corfu (Kerkyra) are 58 km lungime si, in partea de nord, 24 km latime. In centru este Muntele Pantocrator cu o inaltime de 998 metri. Coasta de nord-est este mai inalta, cu stanci care inconjoara plaja, avand numeroase golfuri si traditionalele sate pescaresti. Nordul si sudul ofera plaje lungi, acoperite cu nisip. Este a doua insula ca marime din grupul  "Sapte Insule" sau Eptanisa, si are o suprafata de 589 km2 si un litoral de 217 km lungime.

Vizitatorii pe insula celor 3 milioane de maslini vesnic verzi vor avea dificultati in a decide ce sa admire prima data: frumusetile naturale ale insulei, oraselele pitoresti si satele de pescari cu minunatele taverne grecesti sau marea varietate a golfurilor si a plajelor care atrag mii si mii de turisti in fiecare an.

Coasta de Est a insulei ofera o mare calma si o gama larga de sporturi maritime. Cei care aleg aceasta parte a insulei  pot participa la excursii optionale cu barci pescaresti pentru a descoperi golfuri ascunse sau la o iesire romantica cu barca sub razele lunii pline.

Partea de vest a insulei ofera numeroase plaje cu nisip, cateva golfuri fascinante formate intre stanci care, practice, intra in mare. Dar in Corfu exista si multe- multe alte locuri de vazut. Numeroase  muzee, biserici bizantine, monumente arheologice, fortarete venetiene, peisaje impresionante, privelisti excelente de pe muntele Pantokrates, de unde pot fi admirate insulele  Erikousa, Othoni si Mathraki, coasta Albaniei, Paxi, Antipaxi si, daca vizibilitatea este buna, chiar si coasta Italiei. Iar pentru distractie exista o multime de restaurante, baruri, cluburi, aquapark pentru a satisface gustul tuturor.

Nu este de neglijat nici faptul ca Insulele Ionice sunt cunsocute si pentru  prezenţa a trei mari sfinţi ortodocşi, făcători de minuni: Sfântul Ierarh Spiridon (Corfu), Sfântul Ierarh Dionisie (Zachintos) şi Sfântul Ierarh Gherasim (Kefalonia). Ei sunt prăznuiţi în luna august, astfel: Sfântul Spiridon în 11 august, când se prăznuieşte minunea prin care a salvat oraşul Corfu de invazia turcilor, Sfântul Gherasim este serbat în 16 august, iar Sfântul Dionisie este cinstit în data de 24 august.

Orice veti alege, un lucru este sigur: oricine viziteaza aceasta insula minunata va avea un sejur placut, recreativ si de neuitat!

Închide fereastra   X